VERHAALTJES OM VAN TE SMULLEN

Spannende verhalen vertellen is naast het koken een passie van Bart Ausems, meesterkok uit Maastricht. Tot voor kort konden alleen zijn eigen kinderen genieten van zijn korte en spannende verhalen. Maar in coronatijd gaf hij zich geheel over aan het uitschrijven van de verhalen die al jarenlang in zijn hoofd rondspookten. In 2021 verscheen al het eerste deel van de reeks ‘Verhaaltjes om van te smullen’ die in totaal 5 delen zal tellen: ‘”Prinses Liselotte en de pratende vlinder”.Op 13 februari 2022 werd het tweede boekje gepresenteerd: “Het geheim van het bos.”

PRINSES LISELOTTE

en de pratende vlinder

Van meesterkok naar ‘woordenkok’. Als meesterkok en eigenaar van Tout à Fait ben ik iedere dag vol passie met ons restaurant bezig. Tot opeens Corona opduikt, en de wereld even lijkt stil te staan. Nadat ik zoals iedereen de kelder, de zolder en alle kasten opgeruimd had, wist niet wat ik moest doen en kreeg ik echt tijd en ruimte om na te denken over iets anders dan menu’s en ingrediënten.

'In de tijd dat onze kinderen klein waren, kon ik hen in verband met de werktijden nooit naar bed brengen. Op vakanties nam ik uitgebreid de tijd om hen naar bed te brengen en dan verzon ik zelf verhaaltjes, de kinderen hingen dan aan mijn lippen.

Ik heb altijd met het idee rondgelopen deze verhalen een keer op te schrijven en er een boek van te maken. Maar ja, door tijdgebrek kwam dat er nooit van……
Nu ik noodgedwongen thuis zat, had ik plotseling tijd over en ben ik begonnen de verhaaltjes op te schrijven. Het eerste boekje van een serie is nu uitgegeven: “Prinses Liselotte en de pratende vlinder”.

Bart Ausems

Prinses Liselotte en de pratende vlinder is geschikt voor kinderen van 4-8 jaar. De boekjes zijn verkrijgbaar in ons restaurant of te bestellen via info@toutafait.nl. Het boekje kost € 12,50 en de verzendkosten zijn € 3,95.

HET GEHEIM VAN HET BOS.

Het geheim van het bos is een verhaal over pa die op een winterse dag zijn zoon Max en zijn vriendje Daan meeneemt naar de Ardennen om daar van de sneeuw te genieten. Maar ze raken de weg kwijt en moeten er de nacht in een grot doorbrengen.

 

Was het eerste verhaaltje uit de reeks nog een typisch meisjesboek, Het geheim van het bos is een typisch jongensboek geworden. De kleurrijke tekeningen van Guusje Kuntzelaers vullen de tekst uitstekend aan.
Bart Ausems is patron-cuisinier van sterrenrestaurant Tout à fait in Maastricht. Daarom zorgt hij in elk boekje ook voor een passend recept, dat de kinderen zelf kunnen maken.

 

Auteur: Bart Ausems
Illustrator: Guusje Kuntzelaers
ISBN: 978-94-93048-38-6
Prijs: 14,90

Het geheim van het bos is verkrijgbaar in ons restaurant of te bestellen via info@toutafait.nl. Het boekje kost € 14,90 en de verzendkosten zijn € 3,95.