TOUT À FAIT EN FRANCE

Workshops | maak kennis met de inspirerende Franse keuken en cultuur!

Aan de basis van hetgeen chef Bart Ausems in Maastricht onderneemt staat een diepe passie voor de Franse cultuur én bovenal de Franse cuisine. Met de workshop ‘Tout à Fait en France’ nodigen Bart en Sandra Ausems u uit om vanuit hun Franse uitvalsbasis, Vaudricourt, kennis te maken met de Franse keuken. 

 

Het is slechts vier uurtjes rijden van Maastricht en dan bevindt u zich al middenin de culinaire ambiance van het Franse dorpje Vaudricourt.  Vaudricourt ligt in de Picardië, een streek die bekend staat vanwege de prachtige vis-, schaal- en schelpdieren en heerlijke kazen. Smakelijke ingrediënten en een aangename sfeer die wij niet langer voor onszelf willen houden. Wij nodigen u dan ook graag uit voor een culinaire belevenis bij ons thuis.

 

Tijdens de workshop ‘Tout a Fait en France’ gaan we samen aan de slag in onze professionele keuken. De mooie streekproducten samen met het aanstekelijke ‘la douce France’ gevoel, maken het tot een onvergetelijke ervaring voor u en uw gasten. Wij genieten van deze streek, het inspireert ons en levert telkens nieuwe ideeën op. Dat willen we u ook laten ervaren en dat willen we u laten proeven!

VAUDRICOURT, LE TREPORT EN EU IN PICARDIE

Wanneer u Picardië verlaat via de kuststreek, is Le Tréport het eerste stadje dat u tegenkomt. Gelegen aan de monding van de Bresle. Deze havenstad is in de zomer zeer charmant en wordt in de winter omsluierd door een prachtig, mysterieus mistgordijn. De stad strekt zich uit aan de voet van hoge krijtrotsen. In Le Tréport domineert de rotskust met een hoogte van 106m de stad en de stranden met keien en zand.

 

De stad is in tweeën verdeeld; de benedenstad rond de haven en de bovenstad gebouwd rond de 16de-eeuwse Sint-Jakobskerk. De naam ‘Saint-Jacques’ (Sint-Jakob) komt u regelmatig tegen in de mooie in geel en blauw geschilderde restaurantjes van de havenbuurt.

HOTEL & SPA LES CORDERIES****

Les Corderies ligt in het plaatsje Saint-Valery-Sur-Somme, een kleine tien minuten van ons huis. Het is een luxe hotel met een prachtig uitzicht over Baie de Somme. Bij het hotel is een ontspannende spa aanwezig. Het authentieke hotel beschikt over 18 kamers.

 

Dit traditioneel uitziende hotel dat in de wijk Les Corderies is gelegen, werd in 2009 in hedendaagse, luxueuze en ontspannen stijl ingericht.  Door het geraffineerde meubilair en de edele materialen, zoals het eikenhouten parket, is dit hotel een plaats die zowel authentiek als modern is. Een plek om de dag rustig te beginnen en sfeervol af te sluiten. Voor de rest van de dag, zorgen wij! Kijk op www.lescorderies.com voor meer informatie over Hotel & Spa Les Corderies.

 

Beschikbare datums bespreken we graag met u, wanneer u een aanvraag doet. 

PROGRAMMA

DAG 1  |  U arriveert bij Hotel & Spa Les Corderies waar u kunt inchecken en uw bagage kunt achterlaten. Vervolgens is er vervoer geregeld naar Vaudricourt waar wij u verwelkomen met een lunch. Graag laten wij u zien waar wij ons hart verloren hebben. Vervolgens starten we met de uitleg van de workshop en gaan aan de slag met de bereiding van een vijfgangendiner met bijpassende wijn dat we afsluitend gezellig samen zullen nuttigen.

 

DAG 2  |  Na het ontbijt in Hotel & Spa Les Corderies wordt er uitgecheckt en gaan we, op eigen gelegenheid een excursie doen. Bij terugkomst in Vaudricourt zullen we gezamenlijk de lunch bereiden. Na de lunch eindigt het programma en kunt u op eigen gelegenheid terugkeren naar huis.

KOSTEN

De kosten bedragen ongeveer € 400,00 per persoon. Dit is inclusief één overnachting en ontbijt in Hotel & Spa Les Corderies en het diner, de lunch, wijnen en alle ingrediënten.

DATA

Eventuele  data zijn in overleg mogelijk .

RESERVEREN

Reserveren kan via e-mail of telefonisch via +31 43 350 0405. Voor bedrijven is het mogelijk te reserveren voor groepen van minimaal 10 tot maximaal 12 personen.