LIEFDE & AANDACHT

Terug naar waar het ooit begon

De lat hoog leggen. Ik heb het mijn hele leven gedaan. Altijd overal het beste uit willen halen. Het heeft me ver gebracht, en veel. De laatste jaren misschien wel te veel. Mijn liefde voor eten ontaardde in een race tegen de klok. Het roer is om. ‘Terug naar waar het ooit begon’. Houten tafels en eenvoudige gerechten, maar bereid met de mooiste ingrediënten. Liefde en aandacht, daar draait het om. Ik geef het veel en graag. Zowel in de keuken als tijdens mijn zoektocht naar producenten die met net zo veel toewijding hun werk uitvoeren als ik. Samen met hen wil ik het beste uit eten halen. Zodat ook u optimaal kunt genieten.

'Iedere maand verheug ik me op wat de natuur mij brengt. In de lente de frisse knapperige groentjes, in mei sappige asperges. Eind augustus kijk ik uit naar de jonge wilde eendjes. In september rap gevolgd door mooie vlezige patrijzen. Het aanbod is zo rijk.

De natuur zo mooi. Wie goed kijkt, raakt niet gauw uitgekeken. Ik toon hem graag in zijn volle pracht op uw bord. Niet meer dan vijf handelingen verricht ik per gerecht. En elk bord zal niet meer dan vijf ingrediënten bevatten. Opdat de focus daar ligt waar het werkelijk om draait: goed en eerlijk eten!

 

Bart Ausems